Pau riba artic

Aquest diumenge al matí s’ha conegut la notícia de la mort del cantautor i artista polifacètic Pau Riba. A banda del ressò mediàtic i les biografies resumides de la vida i l’obra de Riba, nombroses personalitats dels mons polític i cultural han volgut manifestar públicament el seu condol pel traspàs de l’intèrpret. En poques hores en les xarxes socials s’ha fet espontàniament un retrat a còpia de piulades i comentaris sobre l’artista. Personalitats dels mons cultural i social han mostrat la seva obra i els seus versos més lúcids tot parafrasejant-lo. Alguns han afegit vídeos de les actuacions que més els han agradat i d’altres han compartit alguna reflexió personal.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha publicat al seu compte personal d’Instagram dues fotografies: una de Pau Riba i una altra de l’artista amb ella. El text que les acompanya defineix el cantautor com a “artista visionari i còsmic” que va inspirar generacions senceres. Diu Colau que ens quedaran “el seu humor, la seva poesia i la seva rebel·lia intel·ligent”.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha mostrat el seu condol per la mort del músic. “Ens deixa un personatge iconoclasta i que ha deixat petjada”, ha assenyalat Aragonès a Catalunya Ràdio. “Ho qüestionava tot i se’n fotia de tot“. 

La cultura catalana omple les xarxes de records

Pel que fa a la vessant més cultural i social, Òmnium Cultural, el Departament de Cultura de la Generalitat, el Festival Estrenes, Els Catarres o entitats artístiques de ses Illes, d’on ell era, també han publicat un missatge de record.