Les restriccions sanitàries que han entrat en vigor en les últimes hores afecten també el sector audiovisual. En una entrevista al programa ‘reset’, de betevé, la presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català, Isona Passola, afirma que l’ha sorprès que hi hagi moltes pel·lícules inscrites als Premis Gaudí, tot i que les produccions catalanes disposen d’un pressupost molt reduït. A més, creu que ara és un bon moment perquè les pel·lícules catalanes i europees s’estrenin, ja que habitualment aquestes produccions “no tenen cabuda en els grans cinemes”.

“Pelis encarides un 10 %”

Passola admet que els transports necessaris pels rodatges i els càterings també estan patint les conseqüències de la pandèmia. Habitualment els membres de l’equip dinen conjuntament i sovint no es poden fer torns. És per això que ara és necessari més espai i individualitzar, és a dir, comprar productes sense necessitat que s’hagin de compartir. Tots els canvis per adaptar-se a la nova normalitat han fet que les pel·lícules s’hagin encarit un 10 %.

A l’entrevista també hi ha participat Xavier Atance, productor de Benecé i artífex de la recuperació dels Cinemes Girona. Atance afirma que durant els rodatges s’han plantejat protocols molt estrictes i es practiquen proves PCR cada tres dies. Ara bé, denuncia que tot i els esforços “no han tingut un augment del pressupost”.