Són les cites musicals que reuneixen més públic de tot Catalunya i, de fet, un dels arguments és la gratuïtat dels concerts. La 23a edició del BAM arriba sota la batuta del nou director, Marc Campillo (Barcelona, 1975), fundador del segell independent Foehn Records.

Per al BAM, Campillo ha programat músics de l’escena internacional i també alguns catalans com la cantant Núria Graham, que presentarà l’àlbum ‘Bird eyes’ (2015), el grup Ocellot o el quartet mallorquí de pop Beach Beach.

També hi actuarà el quintet madrileny Los Punsetes, els australians Blank Realm o els nigerians Bombino i Mdou Moctar. Des del Canadà vindrà el rock alternatiu dels METZ i l’escena dels Estats Units portarà la música folk de Ryley Walker i Vetiver, a més del soul de Saun & Starr. El pop britànic també hi tindrà el seu espai amb Jane Weaver i LoneLady.

Pel que fa al Mercè Música s’han confirmat les actuacions de Free Spirits Big Band i El Petit de Cal Eril, l’espectacle del trio Jaume Sisa, Quimi Portet i Joan Miquel Oliver, el flamenc de Raúl Rodríguez i la fusió de la Cobla Ciutat de Barcelona amb la formació Kaulakau. També tindran un lloc els barcelonins Mishima, que presentaran el seu darrer àlbum, ‘L’ànsia que cura’. La resta de la programació es donarà a conèixer a principis de setembre.