Finalment el documental ‘Down n’hi do’ arriba a sala, concretament als Cinemes Girona. Fins ara només se n’havia fet una projecció a la Mostra de Films de Dones i una altra al Festival de Màlaga.

Cristina Brondo, Olaia Moreno, Betsy Túrnez, Carme Conesa, Pepa López o David Solans són alguns dels companys de professió que han assistit a la preestrena del documental de Mireia Ros. ‘Down n’hi do’ va néixer sense guió, després que la realitzadora impartís, el 2015, un taller de cinema a un grup de joves amb síndrome de Down. Va voler que se n’enregistressin imatges per tenir arxiu, però sense voluntat de fer-ne res.

El curtmetratge i la pel·lícula

Només quan va decidir que els alumnes escriurien i donarien vida als personatges d’un curtmetratge va anar quallant també,  la idea d’una pel·lícula. 72 hores de rodatge espontani i gens planificat han donat com a resultat una hora de documental fresc i ple d’humor. Amb una intenció clara: donar a conèixer una realitza que sovint ens és desconeguda sense prejudicis. El curtmetratge que van interpretar els joves, de set minuts, està inclòs en el documental. La pel·lícula roman en cartell als Girona tan sols una setmana. La meitat de la recaptació de taquilla serà per a la Coordinadora Síndrome de Down Catalunya.