IDEAL, el centre d’arts digitals ha estat la seu de la inauguració del MIRA. La desena edició d’aquesta gran cita a Barcelona de les Arts Digitals és una versió reduïda, atès que a la seu habitual, la Fabra i Coats, només hi haurà un escenari amb música i audiovisuals els dies 12 i 13 de novembre. La incertesa davant les restriccions van aconsellar als organitzadors no preparar un festival com els d’abans de la pandèmia.

Justament per això les experiències immersives s’han concentrat en una única sessió d’inauguració, el dia 11, a IDEAL, centre especialitzat en aquest tipus d’art digital. La primera projecció, ‘VHFW7’, obra del grec Theo Triantafyllidis en col·laboració amb el músic experimental Sun Araw, s’inspira en el planetoide homònim. Un planetoide és un cos del sistema similar que no arriba a ser planeta, però és més gran que un meteorit i tampoc no és cap satèl·lit.

10 segons, 10 artistes

Després s’ha pogut veure ‘I believe you into being‘, de la granadina Natalia Stuyk. És una successió de 16 peces breus a partir de versos d’un poema sobre l’origen de la consciència humana escrit per una intel·ligència artificial. Un poema d’imatges abstractes amb música.

Abans de les projeccions s’ha presentat la novetat d’aquesta edició: el festival urbà 10 segons, 10 artistes, organitzat conjuntament amb el Festival Urbà d’Art Digital de Madrid. Es tracta de treballs d’art digital de 10 artistes, de 10 segons, que es projectaran a 64 pantalles publicitàries de la ciutat. Es podran veure fins al 21 de novembre. “Van intercalats amb els anuncis de cada pantalla, en un ‘loop’ permanent, al llarg de tot el dia”, detalla la cocomissària del MIRA Ana Drucker.