‘Death in the terminal’, per exemple, és el documental que reconstrueix un atac terrorista a Israel a partir d’imatges de diferents fonts i que mostra a l’espectador un sol fet des de diferents perspectives. Entre les altres innovacions de formats hi ha la producció danesa ‘The quiz show’, un combat entre dos personatges relacionats amb l’àmbit polític que han de respondre a qüestions sobre l’actualitat política del país. Amb la seva sàtira s’ha convertit en una de les propostes més elogiades del canal danès DR2.

Al MINIPUT hi haurà també espai per als debats i conferències, una de les quals sobre multisuport realitzat pel director de betevé, Sergi Vicente. Un dels exemples que es posaran sobre la taula és ‘One million birdhouses’, una iniciativa que sorgeix de la necessitat de frenar la disminució del nombre d’ocells a Finlàndia i que aconsegueix mobilitzar la població per construir noves cases perquè les espècies niïn. També hi assistiran altres experts del món televisiu com Francesc Escribano, de Minoria Absoluta; Harley Hersom, director editorial de ‘Petra dates the world’, i professors universitaris com Maria Soliña, Mercè Oliva o Enric Calpena.

El naixement d’una nova televisió pública

Després del tancament de la televisió valenciana Canal 9 el 2013, s’està gestant la nova marca de ràdio i televisió À Punt. El MINIPUT tindrà una sessió especial dedicada a plantejar com es reconstrueix una televisió autonòmica al segle XXI, que farà paleses les virtuts d’encetar un nou projecte, encapçalat per Empar Marco, directora d’À Punt, però també els entrebancs que han sorgit a l’hora de fer-lo viable, centrat, en tot moment, en el servei públic.