La indústria de la música electrònica i l’art multimèdia han tingut el seu aparador aquests dies a Barcelona en la quarta edició del festival Mutek. Els amants del gènere han pogut gaudir de discjòqueis nacionals i internacionals, tallers, instal·lacions i exposicions que posen en pràctica la creativitat digital.

En l’últim dia del festival, el Convent de Sant Agustí ha acollit tallers i xerrades gratuïtes com, per exemple, la d’Alba Corral, que ha presentat “aPitagoras”, una aplicació gratuïta que permet a l’usuari crear el seu propi fons de pantalla per al dispositiu mòbil. L’objectiu dels organitzadors és crear sinergies entre creadors, visibilitzar i donar empenta a la creativitat digital a la ciutat.

El fi de festa del Mutek 2013 el posa dissabte un dels discjòqueis de música electrònica més reconeguts del món, Jeff Mills, que presenta el seu últim àlbum ‘The Jungle Planet’ a la sala Apolo.

Mutek té presència ICAS (Independent Cities for Advanced Sound) una xarxa de 35 ciutats d’arreu del món dedicades a la promoció de la música, l’art i la nova cultura multimèdia i, és similar, per exemple, amb el festival CTM de Berlín, que la setmana passada va celebrar la 14a edició.