Les feines per suprimir els impediments físics per a les persones amb discapacitat va més enllà de les barreres arquitectòniques. L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) treballa conjuntament amb l’Institut de Persones amb Discapacitat (IMD) per posar a l’abast de tothom l’oferta cultural de la ciutat, una reivindicació que ve de lluny. La temporada teatral 2012-2013, per exemple, ha incrementat el nombre de representacions accessibles, gràcies a l’audiodescripció, les visites tàctics i els programes en braille. Una de les cites culturals més importants de la ciutat, el festival Grec, ja incorpora espectacles amb aquestes mesures.

Un dels espais de la ciutat que més ha avançat són les biblioteques, ja que totes són accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda. A més, moltes biblioteques també disposen de lupes de taula, impressores, lectors i escàners, per facilitar la informació a aquells usuaris amb dificultats visuals, i alguns equipament també incorporen convertidors del text en veu. Per facilitar la selecció de música de les persones cegues, s’ha iniciat un projecte pilot de retolació en braille de la col·lecció musical de la Biblioteca de Vapor Vell de Sants i la Biblioteca Bon Pastor.

Els museus també han realitzant una tasca important de millora d’accessibilitat. Els museus municipals disposen d’emissores de freqüència modulada, audioguies adaptades, visites guiades amb intèrpret de llengua de signes i lectura labial, plànols en relleu i edicions del full informatiu en braille. Altres espais museístics com La Pedrera també han inclòs millores d’accessibilitat a les seves visites.