Eren les 11 h de la nit i la cua del Museu Picasso presentava aquest aspecte. A dins, els videojòqueis The RGB Corp. convertien la façana del museu en tot un espectacle. No gaire lluny d'allí, al museu Marès, desenes de persones veien com dos espadatxins es batien en un duel. Ahir era la nit dels Museus. Horari nocturn, entrada gratuïta i multitud d'activitats per atreure al públic. JORDI MARTÍ, delegat de cultura de l'Ajuntament "La Nit dels Museus és una manera d'acostar-se al patrimoni de la ciutat d'una manera més lúdica, més fresca. No és tant anar a veure una exposició concreta que s'acaba d'inaugurar, sinó deixar-se portar". I deixant-se portar un podia arribar al Museu de les Ciències Naturals. Allí, els animals que durant anys han ocupat l'edifici s'acomiadaven del públic abans de marxar cap a l'edifici blau del Fòrum. O bé l'itinerari et podia portar al MACBA on hi havia risc de quedar congelat. Aquests són només alguns dels incentius per participar d'una nit que ja fa tres anys que es duu a terme. MARTA "S'hauria de fer més perquè ajuda que la gent surti, que conegui cultura i sobretot art". TERESA "Todo lo que sea abrir las puertas de los museos sea la hora que sea me parece una idea maravillosa". Quan falten pocs minuts perquè s'acabi la Nit dels Museus, aquest és l'aspecte que ofereix el MACBA. L'any passat eren 80.000 les persones que participaven d'aquest dia i aquest any sembla que no es quedarà curt. Us ho ha explicat des del MACBA, Guillem Martínez.

Durant el vespre i nit de dissabte, gairebé quarentena de museus han exposat les seves col·leccions però també han organitzat concerts, espectacles de dansa, visites guiades i recitals de poesia. Fins i tot s’ha organitzat una “flash mob” en diversos museus com el MACBA, la Fundació Tàpies o la Sala Oval del MNAC.

Enguany, els museus de Badalona, L’Hospitalet de Llobregat, Esplugues i  Cornellà s’han afegit a la iniciativa.

Aquest és el tercer any que se celebra la Nit sdels Museus, una proposta que ja segueixen sales de tota Europa. A tot arreu on es fa es persegueix el mateix objectiu: acostar la cultura a tothom i atraure a nous públics, com els joves.

Nit de comiat al Museu de Ciències Naturals

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona ha aprofitat la vetllada per acomiadar-se del seu emplaçament al parc de la Ciutadella. S’ha celebrat el trasllat al Museu Blau del Fòrum amb música, teatre, pirotècnia i una desfilada amb alguns animals de l’exposició. El museu obrirà la nova seu el febrer de 2011.

NOTIFICACIÓ D’ERROR: Els videojokeys s’anomenen The RGB Corp., i no Bits Lumínics. Aquest és l nom de l’espectacle que han projectat a la façana del MACBA.