Més de 80 entitats de Barcelona han signat un manifest conjunt en què donen ple suport al projecte de l’Hermitage a la ciutat en una “setmana crucial” per desencallar-lo. En l’escrit, demanen a l’Ajuntament i al Port de Barcelona que facilitin l’arribada d’aquesta instal·lació a Barcelona pels “beneficis culturals, socials i econòmics” que aportarà. “És una oportunitat que no podem deixar escapar“, recull el document que signen diverses associacions de veïns, la Cambra de Comerç, el Gremi d’Hotelers o Foment del Treball, entre d’altres.

El manifest, amb el títol “I si som davant de l’última oportunitat?”, es pregunta quin són els motius de la paràlisi que s’arrossega des de fa molts mesos i que impedeix una decisió definitiva sobre el projecte i el seu possible aterratge a Barcelona. “De què es té por? Quin és el problema d’acollir un pol cultural […] que vol convertir la Barceloneta en un centre de pensament?”, es pregunten el prop d’un centenar d’entitats, agrupades sota el nom Més Cultura per a Barcelona.

Un “llegat esperançador” per als joves

Les 85 entitats signants defensen l’Hermitage com una oportunitat per acostar la cultura i, també, per transformar la Barceloneta. Ara bé, el projecte crea opinions diferents entre els veïns d’aquest barri.

En aquest sentit, Més Cultura per a Barcelona aplaudeix la iniciativa engegada pel Port de Barcelona perquè el Liceu de Barcelona i el Museu Hermitage s’aliïn per fer realitat aquest espai cultural. De moment, els impulsors del projecte insisteixen a situar la franquícia a la nova bocana.

Pot ser un llegat esperançador per als nostres infants i joves, que tindran accés a un emplaçament que vol fer accessible la cultura a peu de carrer
Més Cultura per a Barcelona

Setmana clau per a l’Hermitage

Malgrat tot, encara és una incògnita què passarà amb l’Hermitage. Tot i l’oposició reiterada de l’Ajuntament a situar-lo a la nova bocana del port, la institució portuària vol aprovar-ne la concessió en el Consell d’Administració de dimecres, 26 de maig. Mentrestant, les negociacions entre les dues administracions per trobar una solució no cessen.

Això sí, amb l’objectiu d’evitar que el Port tiri pel dret amb l’Hermitage, els serveis jurídics del consistori estudien si la institució portuària s’ha extralimitat elevant la proposta de concessió per a aquest projecte.