Ha estat una de les actuacions que ha atret més l’atenció dels milers de barcelonins que han passat pel Parc de la Ciutadella durant la Mercè. L’equip de l’arquitecte marsellès Oliver Grossetête, ajudat per una cinquantena de voluntaris que s’hi han anat afegint, van muntar divendres un pont fet amb caixes de cartró que la pluja va estovar a la nit. Ahir dissabte, Grossetête i tot l’equip van muntar la rèplica de l’arc triomfal del conjunt arquitectònic de la Cascada del Parc de la Ciutadella, una construcció per a la que han necessitat 1.300 caixes de cartró que pesen prop de 1.700 quilos. Aquest volum fa que sigui una veritable obra d’enginyeria.

Però la intervenció de Grossetête a la Ciutadella ha estat sobretot una activitat participativa. Els voluntaris, alguns dels quals han treballat durant tota la setmana dins les instal·lacions de l’Institut Verdaguer (dins del recinte de la Ciutadella), s’han anat incrementant a mida que avançaven les festes. Enderrocar la torre també ha estat una festa molt participativa, que l’amenaça de pluja ha fet avançar uns minuts. No els suficients per evitar que l’aiguat hagi remullat a última hora tant els voluntaris com els treballadors de la neteja que s’enduien tot el cartró.

Missió acomplerta. La Mercè ha comptat amb la participació d’un artista, Olivier Grossetête, que treballa des de fa anys amb aquesta arquitectura efímera. El seu proper destí, a la Xina.