Les Festes de la Mercè han començat passades per aigua i la pluja d’aquest dissabte ha obligat a cancel·lar diverses activitats. Dos dels espais més afectats han estat el Parc de la Ciutadella i el Castell de Montjuïc, dos punts neuràlgics de la Festa Major, que tradicionalment acullen activitats per a tota la família.

Mercè pluja

En el cas del Castell de Montjuïc, hi havia previst fer-hi actuacions i tallers relacionats, principalment, amb el món del circ, el malabarisme i el clown. Tot i la pluja, tècnics i artistes s’han desplaçat fins aquest espai preparats per quan parés de ploure. Llavors, caldrà un temps prudencial d’una hora per assecar els escenaris i preparar-ho tot perquè es puguin desenvolupar les activitats sense perill.

De totes maneres, algunes famílies han desafiat la pluja i han pujat fins al Castell de Montjuïc amb l’esperança de poder fer alguna activitat.

El Parc de la Ciutadella és un altre dels espais de la festa que atrau més públic. Un any més, acull la Mercè Arts de Carrer, un festival dedicat a la dansa, el teatre i la tecnologia. Aquest matí s’ha treballat per intentar dur a terme els espectacles itinerants, és a dir, els que no necessiten escenari i material tècnic, però tampoc no ha estat possible per culpa de la pluja. Els escenaris han quedat totalment buits i els tècnics s’han afanyat a tapar tot el material perquè no es fes malbé.