21 artistes urbans han estat tot el cap de setmana acolorint el mur que fa de tanca a la part de darrere del Zoo de Barcelona. Una paret de 200 metres, fins ara grisa, que durant la Mercè s’ha transformat en un aparador d’obres d’artistes destacats com Popay, Cinta Vidal, Henor o Hyuro, a banda d’altres entitats. Tots ells interpreten de diferents maneres un mateix tema: el trànsit.

La cita marca un gir en el rumb de la política municipal respecte de la tolerància amb els grafits, una manifestació a vegades associada amb el vandalisme. Ara, el mateix consistori ha ofert aquest mur de titularitat pública perquè els artistes hi deixin la seva empremta. La intenció dels organitzadors és que, un cop acabada la intervenció artística, aquest espai esdevingui també un reclam turístic per als aficionats a l’art urbà, ja que les obres perduraran més enllà de les Festes de la Mercè.

Els artistes tenen l’oportunitat d’interpretar el trànsit des de diverses vessants. Maria Molsosa ha decidit plasmar el moviment de les persones que es veuen obligades a desplaçar-se a causa de la guerra a través d’un elefant, ja que creu que és l’animal més adient per fer reflexionar el públic. En canvi, la il·lustradora Elisa Ancori ha entès el trànsit com el pas d’un ésser humà a un ésser fantàstic, en aquest cas la sirena. Altres artistes, com per exemple, Leon Ka, també han portat senyals de trànsit, edificis i mitjans de transport a aquests 200 metres que ara ja tenen color.

Aquest n’és el resultat: