El mercat de serigrafia de Barcelona, Give Print a Chance, organitzat per Print Workers torna el cap de setmana del 14 i 15 de desembre. És la sisena edició d’aquesta fira que pretén reivindicar les edicions limitades i el treball artesanal. Aquest taller de serigrafia del carrer de Quevedo acollirà més de 30 artistes internacionals i locals, que exposaran i vendran la seva obra.

Aposta per l’estampació artesanal

La fira neix amb l’objectiu de reivindicar l’edició limitada i l’estampació artesanal i, aquest any, ho fa des del mateix taller on molts artistes han tintat les seves làmines. És el cas de Jan Kudlicka, arquitecte i il·lustrador que ha serigrafiat la seva obra al taller de Print Workers. El Jan és txec i els seus treballs s’han inspirat amb l’arquitectura comunista amb la qual ha crescut. “Es construïen habitatges de formigó massivament i sempre m’impressionava molt. Van canviar la part visual de les ciutats, però també l’aspecte social“, apunta el Jan, que estarà amb les seves làmines urbanes, geomètriques i amb petits tocs de color al mercat de serigrafia.

30 artistes locals i internacionals

El taller gracienc reunirà una trentena d’artistes locals i internacionals per reivindicar l’estampació manual. La il·lustradora Gemma Quevedo explica que quan “participes tu mateix de tot el procés” et permet “fer proves de color, pots decidir fer diferents acabats per una mateixa peça, que és una cosa que no pots controlar quan ho fa una empresa externa”. El resultat de fer-ho així “és una obra d’edició limitada, signada, numerada, cada una és lleugerament diferent de l’altra”. Per això, els alienígenes de tres ulls de la Gemma i el seu imaginari obscur i tendre són peces úniques.

També són edicions limitades les il·lustracions minimalistes de Bea Crespo. Ella intenta “jugar amb dobles sentits i m’intento centrar més en la idea o el concepte que a la il·lustració en si, no m’agrada omplir-la de coses que no són necessàries”.

Aquestes artistes participaran en el mercat al taller de Print Workers, on entre tinta, malles, làmines i teixits es podran comprar obres singulars i veure l’espai on es realitzen les estampacions.