L’afany per dinamitzar la literatura a la ciutat va portar a crear un esdeveniment literari per Nadal que es dugués a terme en un ambient pròxim. Lectors i escriptors tenen l’oportunitat de xerrar amb tranquil·litat sobre les obres. La cita és el 2 de desembre d’11 a 21 h a la Fàbrica Damm.

Els bibiliotubers són la gran novetat. Es tracta de joves que, a través del seu canal de YouTube, recomanen i exposen lectures als seus seguidors. És l’última manera de compartir literatura i enguany s’inclou al Mercat de Nadal del Llibre amb l’objectiu d’oferir el plaer de llegir en tots els vessants possibles.

L’altra novetat important té com a públic objectiu totes aquelles persones que, per situació econòmica o per desinterès, no comprarien un llibre al preu de mercat. Es diu llibre solidari i es tracta de potenciar que la gent doni llibres que gestionarà una ONG i els redistribuirà per la ciutat.

Pel que fa a serveis hi haurà furgoteques al pati de la Fàbrica Damm, que torna a acollir l’esdeveniment, i l’opció de comprar articles relacionats amb la lectura i la literatura.  També concerts de música per  arrodonir el dia cultural.