Ballarins interpretant l'obra 'Flamingos', d'Albert Quesada

Dansa i Territori és el títol de la nova programació del Mercat de les Flors que s’ha presentat aquest dijous. L’objectiu és fer un recorregut a través d’obres que “ofereixen altres perspectives i provoquen un canvi de mirada“. La temporada 2019-2020 disposarà de dotze coproduccions, tres de les quals dels coreògrafs internacionals Marina Mascarell, el francès Christian Rizzo i el brasiler Bruno Beltrao. També es donarà continuïtat a altres espectacles de producció pròpia del Mercat i d’artistes residents.

Obrirà la temporada el 27 de setembre la peça ‘Doce‘, de Juan Carlos Lérida. Es tracta d’un procés de creació que forma part del treball de recerca ‘La liturgia de las horas’, a partir de la simbologia del número 12 i de la conceptualització del recorregut de Jesucrist des del Sant Sopar fins a la Resurreció.

El Mercat oferirà reposicions

Amb un pressupost de 4,8 milions d’euros, la directora Àngels Margarit recupera espectacles de creadors locals que ja s’han vist al Mercat recentment. L’objectiu és donar projecció a propostes que s’han programat en temporades molt curtes. És el cas de ‘Flamingos’, d’Albert Quesada; ‘Novembre’, de Roser López o ‘Set of Sets’, de Guy Nader i Maria Campo, entre d’altres.

Caiguda de l’ocupació

L’ocupació del Mercat de les Flors ha disminuït la temporada que acaba amb 40.321 espectadors quan l’anterior en va registrar 52.217. Àngels Margarit atribueix el descens d’espectadors al tipus d’espectacles programats amb aforaments més petits.