El swing, possiblement, és un dels millors complements per a un vermut de cap de setmana, i què millor que fer-lo en un ambient privilegiat. JOSEP MARIA FARRÀS, músic: "Aquestes parets respiren art per tot arreu" El Museu Europeu D'Art Modern, inaugurat fa un parell d'anys, presenta a la programació d'estiu propostes culturals com aquesta, que combina vermut i swing. Els responsables del museu volen que l'espai sigui molt participatiu. ORIOL ROMANÍ, músic: "Tu arribes aquí i si no hi hagués música també hi estaries bé. Això ja és un bon punt. Després a sobre hi afegeixes aquesta música que la gent es nota que s'ho passa bé" INÉS BRUTAU "M'he emocionat!" Una inicativa, que fins i tot, retroba amistats. MARGARIDA BARBAL i ROSER SALVAT "Quants anys feia que no ens vèiem? Cinc! Ens hem trobat aquí, ha estat perfecte." ROSER INFIESTA, programadora del MEAM: "Potser és una idea meva, però penso que en temps de crisi com els que estem vivint ara a la gent li interessa una mica trobar un tipus de música que li faci oblidar les preocupacions. Igual que va passar a Europa als anys 40, amb la guerra mundial que es va posar tant de moda el swing, també crec que està passant aquí el mateix. A la gent li fa falta una música d'aquestes que et dóna alegria, ganes de viure, felicitat, que per unes hores et fa oblidar. " Sigui pel que sigui, el swing avui dia està més viu que mai als carrers de la ciutat. Per gaudir-ne en aquest ambient privilegiat teniu temps encara fins al dia 28 de setembre. La cita és cada dissabte a la 1 del migdia al Museu Europeu d'Art Modern.

Tots els divendres a les 18 h des de fa dos anys, el Museu Europeu d’Art Modern programa a la sala principal un concert de “blues”. La iniciativa va néixer amb la intenció de fer el museu el més dinàmic i participatiu possible. Com que la resposta ha estat molt bona per part del públic, els programadors s’han engrescat a tirar endavant una altra iniciativa de l’estil durant els mesos d’estiu.

Des del juliol fins al setembre, cada dissabte a les 13 h el pati del Palau Gomis s’omple de tauletes per gaudir d’un concert de swing a l’aire lliure acompanyat d’un aperitiu. Les entrades per a aquest concert costen 11 euros, que inclouen el concert, l’aperitiu i l’entrada al museu.

Els organitzadors es mostren satisfets amb la resposta del públic i ja es plantegen repetir-la l’any vinent.