El Museu Europeu d’Art Modern de Barcelona exposa, entre el 15 de febrer i el 31 de març, les 88 millors obres del tretzè concurs Arc International Salon. Es tracta d’un concurs referencial, als Estats Units, en l’àmbit de l’art figuratiu, convocat per la fundació Art Renewal Center, amb seu a Nova Jersey.  Hi ha 88 pintures i escultures exposades, gairebé totes guanyadores de premi o menció especial. Curiosament, hi manca l’obra guanyadora del principal premi del certamen, que va ser robada poc abans que l’artista, el xinès Ming Yu, s’assabentés del guardó. A més de Ming Yu, van merèixer premis especials el japonès Katsu Nakajima i el nord-americà Casey Childs.

Arc International Salon

Entre les més de 3.000 obres que es van presentar al certamen n’hi havia de 69 països. Una immensa majoria d’obres, però, són dels Estats Units, també a la selecció que es pot veure al MEAM. La mostra està estructurada en funció de les categories del concurs: retrat, figuratiu (semblant al retrat però amb més importància del grup i l’entorn), paisatge, “plein air” (és a dir, pintat a l’exterior), animals, escultura, dibuix i bodegó

Hi ha exposada obra dels artistes espanyols Aurelio Rodríguez López, Rueb Belloso Adorna i Mikel Olazabal. L’Arc International Salon ofereix més de 100.000 dòlars en premis, lliurats enguany a Barcelona. L’exposició arriba al MEAM després d’haver passat per Nova York, on es va inaugurar, i Los Angeles.