Artevistas Gallery acull l’exposició “Cómo decirte otra vez que te quiero”. Es tracta de la primera vegada que el duo Me_lata el corazón exposa. Són dos artistes de carrer, un home i una dona, que provenen de disciplines diferents. No volen dir els seus noms ni tampoc mostrar els seus rostres. Tot i això, la seva obra és prou coneguda entre els que passegen per Barcelona. Fa quatre anys que els seus missatges escrits en llaunes i enganxats a les façanes d’edificis, la majoria del Raval, sorprenen els vianants. L’exposició, que es pot visitar fins al 6 de gener, mostra prop de 80 creacions fetes expressament per a aquesta mostra.

L’inici: missatges d’amor

Es defineixen com artistes de carrer. Han volgut mantenir l’anonimat, tant dels seus noms com dels seus rostres. “Nosaltres som anònims perquè el que fem és il·legal, mai haguéssim pensat que arribaríem a estar on estem avui, aleshores com que és il·legal, som anònims”.

La història va començar, tal com expliquen, “fa uns quatre anys, cinc, que ens vam conèixer, i ens vam enamorar i volíem fer alguna cosa al carrer”. El lloc escollit va ser el Raval perquè ells hi vivien. “Sempre trobàvem llaunes per tot arreu i era com jugar a veure què sortia i va sortir això. Tampoc no sabíem que ens casaríem tant de temps amb les llaunes, però és que ha sigut un element molt agraït a l’hora de treballar i fer art de carrer”.

Ara, missatges en positiu per a tothom

Els missatges d’amor del començament han anat evolucionant. No és que hagin desaparegut però “a poc a poc, hem anat com sí, deixant-nos anar una mica, i els missatges són per tothom. El missatge ha de ser positiu, bàsicament ha de ser positiu, d’esperança, de creure en alguna cosa, d’apostar per alguna cosa, sempre positiu, això és el nostre signe que ens identifica”.

Creacions sense data de caducitat

Aquests dos artistes, parella en la vida real, no pensen de moment en deixar de fer creacions i mostrar-les als carrer. “Esperem poder seguir sempre sortint al carrer i viure el que és adrenalina de veritat i el que t’enganxa de veritat és el carrer i fer aquest tipus d’intervenció per a tothom”.

Llaunes, més enllà del Raval

Llaunes dels Me_la el corazón hi ha principalment al Raval, unes 400 creacions. “Crec que pocs llocs del món estan tan plens de llaunes com el Raval de Barcelona, és el que l’entorn ens va oferir, és el que vam fer servir, i és ‘made in’ Raval”.

Tot i això també s’hi troben a altres barris de la ciutat, com la Barceloneta, i a altres municipis, com Badalona o Mallorca. Però les llaunes també han passat la frontera. Es poden trobar a París i Londres i no aquests artistes de carrer ja pensen en altres capitals europees com a futur destinació d’algun dels seus missatges singulars.