Al Japó, el terme “Matsuri” s’utilitza per referir-se als festivals locals. La tercera edició barcelonina d’aquest esdeveniment permet als visitants aprofundir en el coneixement de la cultura i les arts tradicionals nipones. El programa del festival inclou diverses demostracions esportives i d’arts marcials, així com tallers i competicions en què participen els més menuts.

Els assistents també han pogut gaudir de diverses activitats musicals i de balls tradicionals japonesos, en què ha destacat la participació de l’artista Chieko Kojima. A més, aquest dissabte també s’hi ha pogut sentir el discurs del cònsol del Japó a Barcelona, Hiroyuki Makiuchi.

Des de l’organització, diuen que el Matsuri és “un reflex de la riquesa cultural que caracteritza Barcelona”. I és que a la ciutat hi ha des de restaurants japonesos o entitats que imparteixen classes d’arts tradicionals nipones fins a un bon grapat de comerços especialitzats en el còmic japonès. El Saló del Manga, de fet, n’és l’esdeveniment més representatiu, que congrega anualment més de 100.000 persones.

La primera edició del Matsuri es va celebrar l’any 2013, també a la platja de la Barceloneta, com un dels actes oficials de commemoració del 400è aniversari de les relacions entre l’Estat espanyol i el Japó.