Abans era un mur de formigó, però ara és molt més amable gràcies a la feina que està fent l’artista japonesa Mari Ito. La pintora, resident a Barcelona des de fa més d’una dècada, està pintant un nou mural de benvinguda a la Casa dels Xuklis, l’equipament que acull famílies d’infants en tractament de càncer al barri de Montbau.

L’objectiu de la intervenció artística és contribuir a fer la seva estada a la casa una mica més agradable. La iniciativa es presentarà a la tardor i coincideix amb el desè aniversari d’aquest servei a càrrec de l’AFANOC, l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya.

Mari Ito: “Vull donar alegria”

L’artista japonesa va posar-s’hi al maig i està a punt d’acabar el mural amb motius florals, personatges onírics i molt color. Influenciada per la tradició del seu país, però també pel modernisme arquitectònic, explica que vol transmetre emocions com l’alegria i sobretot energia als residents. La possibilitat de jugar amb la perspectiva, els colors i els detalls, pintats amb pinzells fins, destaquen en una obra que també ha volgut integrar en l’entorn.

El mural s’inaugurarà a la tardor

Fa temps que l’entitat que gestiona la casa, l’AFANOC, buscava fer una intervenció d’aquestes característiques a l’espai, però han volgut esperar a trobar la que han considerat que podia ser més adequada. Diverses empreses, administracions i entitats han col·laborat en la iniciativa que es presentarà en societat a la tardor.

Coincidirà amb el desè aniversari de la Casa dels Xuklis, que va obrir portes l’octubre del 2010. L’equipament, que és gratuït per a les families i està ubicat al costat de l’Hospital Vall d’Hebron, disposa d’un equip multidisciplinari, apartaments personalitzats i espais comuns per compartir el dia a dia.