“A flor de pell” és el nom de la darrera exposició individual a la ciutat de l’artista japonesa Mari Ito. De fet es tracta de la mostra més amplia que ha fet fins ara a Barcelona, on viu des de fa 13 anys. El títol fa referència a les emocions i es pot visitar a la galeria Villa del Arte, al carrer de la Palla, 10, ubicat al barri Gòtic, fins al 17 de novembre.

L’origen dels desitjos

L’artista explica que al Japó és habitual amagar les emocions i no parlar gaire dels sentiments. El fet d’estar vivint a més de 13.000 quilòmetres de Tòquio, la seva ciutat natal, li dona llibertat total per expressar sentiments en els seus quadres i escultures, unes composicions que recorden un calidoscopi i en les quals la simetria i els detalls estan molt treballats.

Un esclat d’optimisme

L’estil de l’artista es caracteritza pels colors vibrants i els motius florals. Són composicions que conviden a despertar emocions positives: optimisme, alegria i sentit de l’humor. La mateixa artista s’ha dibuixat en alguns quadres i també ha pintat la seva gossa, una buldog francesa.

Veïna del Poble-sec

Des de l’any 2006 l’artista ha escollit Barcelona com a camp base. Nascuda a Tòquio l’any 1980, ens explica que la ciutat l’ha convençut pel caràcter obert de la gent, el clima, la gastronomia i el modernisme, que adora. Mari Ito viu al barri del Poble-sec, a tocar de la muntanya de Montjuïc, i reconeix que és un bon lloc per sortir a passejar amb la seva gosseta.