L'artista Marcel·li Antúnez prepara al seu estudi del Raval el mural que rebrà els visitants a l'exposició del centre Arts Santa Mònica. Un mural que centrarà la mostra i que, segons explica, representa la seva metodologia de treball: la sistematúrgia. MARCEL·LÍ ANTÚNEZ ROCA, artista "La sistematúrgia és un procediment que utilitzo jo des de fa més de 20 anys i que ha esdevingut el meu procediment tecnològic de treball, però a la vegada és també l'intent utòpic d'organitzar un univers''. A més del mural que unirà carrera i metodologia, l'exposició recupera dibuixos, dispositius i instal·lacions que ja s'estan muntant al Santa Mònica. Amb aquests elements, Antúnez, un dels fundadors de La Fura dels Baus, vol fer un repàs dels seus 25 anys de carrera artística en solitari. MARCEL·LÍ ANTÚNEZ, artista ''L'objecte principal de la meva carrera ha sigut l'art de l'acció o la 'performance'. L'usuari, que la major part de vegades sóc jo però que també pot ser el públic, incideixen o canvien els continguts del que està passant''. El mural que recull tota la sistematurgia recorrerà les parets d'aquesta escala i acabarà de ser pintat en directe pel mateix Marcel·lí Antunez per a tots els visitants.

La sistematúrgia combina elements audiovisuals, interfícies corporals i elements robòtics que es manifesten en forma de performances i instal·lacions interactives. Antúnez dóna per primera vegada tota la importància de l’espectacle, ubicat en un sol espai, a alguns dels prototips, interfícies i robots que conformen aquest univers sistematúrgic.

L’exposició fa un repàs dels 25 anys de carrera en solitari de Marcel·lí Antúnez, després de fundar i liderar durant els anys 80 la companyia La Fura dels Baus.

Durant les primeres setmanes de la mostra, Marcel·lí Antúnez acabarà de pintar en directe per a tots els visitants un mural que ocuparà les parets dels vuit replans de l’escala del centre. A més, Antúnez ha organitzat la mostra en diversos espais que ocupen diferents racons de l’Arts Santa Mònica: la sala de processos, el saló de jocs, la sala de dispositius, la sala de documentació i una sèrie d’activitats i performances que l’artista durà a terme a l’escenari d’activitats.