L'oceà i les criatures marines són el leit motiv del concurs de guraniments de la Festa Major de la Vila de Gràcia. Molts dels carrers del barri ens conviden a submergir-nos a les profunditats del mar, com és el cas del carrer de Mozart. Els visitants han passejat per l'interior d'aquesta balena i n'han apreciat la decoració. També hi ha lloc per als films ambientats en l'espai exterior. Al carrer de Llibertat s'han arriscat amb Star Wars i Wall-e, pel·lícules d'allò més populars actualment. Tot i així, una de les temàtiques més esperades és aquesta: l'aposta per la sèrie d'èxit Joc de Trons dels veïns de Franternitat de Dalt. JOANA TORRES, carrer de la Fraternitat de Dalt "El que ens ha costat més és la cúpula de les àguiles, ens va costar molt pujar-la." Els companys de Fratenirtat de Baix i de la Plaça del Poble Romaní s'incorpren aquest any al concurs. Els uns han apostat pel mar i els altres, per la rumba catalana. El carrer que s'ha agafat amb moltes ganes la competició és el de Perill, que en la passada edició va quedar en últim lloc. LINA LÓPEZ, carrer del Perill "L'any passat vam quedar últims, però aquest any venim amb moltes ganes i amb molta il·lusió." Els veïns de Verdi han acaparat forces mirades. Els guanyadors del 2015 s'han encoratjat amb un escenari peculiar: han creat el paradís dels surfers i l'han relacionat amb la indústria cinematogràfica de Hollywood. Diuen, però, que la competència és forta. LIDIA NIN, carrer de Verdi "Aquesta any la competència és molt forta i hi ha carrers espectaculars" En total són 20 els carrers engalanats en aquest concurs de guarniments, dos més que l'any passat. Será aquest dimecres quan el jurat ferà públic el seu veredicte. Us ho ha explicat des del carrer Verdi, Marta Font.

Gràcia ja llueix decorats. Enguany els temes relacionats amb l’aigua han estat els protagonistes de la majoria de carres. Però també hi ha referències a l’espai, a les flors o a sèries de televisió. És el cas del carrer de la Fraternitat de Dalt, que s’ha convertit en escenari de ‘Joc de Trons’. En total, hi participen 20 carrers, dos més que l’any passat.

Després de mesos de feina, els 20 carrers de Gràcia que participen a la Festa Major ja llueixen guarniments. Aquesta vegada els temes més populars han estat els relacionats amb l’aigua. El carrer de la Fraternitat de Baix ens endinsa al fons del mar i el de Progrés s’ha convertit en un vaixell pirata. La plaça de la Vila s’ha convertit en l’Antàrtida, amb pingüins i iglús i tothom qui passegi pel carrer de Mozart visitarà les entranyes d’una balena.

Aquesta vegada, hi ha dos carrers més que l’any passat. D’una banda, la plaça del Poble Romaní, que fa un homenatge a la rumba catalana, i de l’altra, el carrer de la Fraternitat de Dalt, que s’ha inspirat en la sèrie Joc de Trons per guarnir el carrer. Ells s’estrenen després d’uns anys d’absència, però, en canvi, Joan Blanques de Baix celebra 20 anys consecutius a la Festa Major. Commemoren aquesta efemèride amb samarretes que deixen clar que estimen el seu carrer.

El guanyador de l’any passat, Verdi, s’ha inspirat en Hollywood i els organitzadors reconeixen que la competència és forta. Perill, ha convertit el carrer en una vinya de Venus i, tot i que l’any passat va quedar últim, asseguren que vénen amb ganes i il·lusió d’emportar-se algun premi.