Un any més, la Mercè inclou un espectacle a la façana de La Pedrera que congrega i sorprèn nombrosos ciutadans i turistes. ‘Els colors de la terra’ és el nom de l’espectacle d’enguany i forma part del desè aniversari del Món Sant Benet del Bages.

Enguany s’han utilitzat imatges, mapatges, instal·lacions, fotografies, llum i cantants en directe per il·lustrar el pas del temps a través de les estacions de l’any. L’arquitectura de Gaudí i les formes icòniques de la façana han tingut un pes rellevant en aquesta projecció, i han estat un element més de l’espectacle.

La façana ha esdevingut un rebost on es guarden sacs de llavors. Unes llavors simbòliques farcides de gastronomia, art, patrimoni i saviesa. El motiu central ha estat la qualitat de l’agricultura, l’alimentació, el producte, el paisatge i el territori. Un recorregut per les quatre estacions de l’any acompanyat, musicalment, per una creació exclusiva a càrrec de Xavi Lloses i interpretat per Bikimel, Miquel Gil i el Cor de Sant Esteve.

Els quatre moviments de la melodia estan inspirats en textos  gregorians que cantaven els monjos benedictins del Convent de Sant Benet.