(ACN) El Recinte Modernista de Sant Pau s’incorpora enguany com a seu d’una de les exposicions d’art digital de l’ISEA 2022 Barcelona. L’edifici acollirà també un mapatge que retrà homenatge a Mont-real, seu anterior del congrés internacional d’art electrònic, celebrat l’any 2020. Una altra de les novetats serà la clausura amb un espectacle de drons obert a tot el públic a la platja del Somorrostro, la nit del 15 de juny i a càrrec de Flock Drone Art Barcelona.

El congrés torna a Europa després de 10 anys

Després de 10 anys sense celebrar-se a Europa, el Simposi Internacional d’Art Electrònic (ISEA) aterra a Barcelona, amb el CCCB i el MACBA com a seus principals. El gruix de la programació tindrà lloc del 10 al 16 de juny, amb més de 500 participants i 300 activitats arreu de Catalunya. D’aquestes una cinquantena han estat programades a Barcelona amb equipaments d’arts visuals, escoles de disseny, museus, centres d’art, instituts de secundària o entitats d’àmbit científic i tecnològic.

Aquesta trobada està impulsada per la UOC amb la col·laboració del CCCB, el MACBA, la NewArtFoundation, el nou Hub d’Art, Ciència i Tecnologia Hac Te, l’Ajuntament de Barcelona, el Departament de Cultura i l’Institut Ramon Llull.

Convida a debatre el nostre món sota el lema de “Possibles”

Sota el lema “Possibles”, aquest simposi nòmada que viatja arreu del món convida a debat a través de múltiples formats que inclouen presentacions d’experts institucionals, xerrades d’artistes, “screenings”, pòsters i “demos”, taules rodones, tallers i performances. A tot això s’hi sumen més de 80 obres que configuren el projecte expositiu de l’ISEA 2022 Barcelona.

El Recinte Modernista de Sant Pau esdevindrà un espai expositiu amb una mostra internacional d’art digital que inclou obres de Thierry Fournier, Monika Fleischmann i Wolfgang Straussel. També destaca l’aterratge a Barcelona de ‘DïaloG’, una instal·lació participativa de grans dimensions de Refik Anadol i Maurice Benayoun a la plaça de Joan Coromines.