L’encesa dels Foguerons de Sa Pobla marca l’inici de les revetlles d’aquesta festa mallorquina que des de fa 26 anys se celebra a la Vila de Gràcia. Enguany s’encendran 12 fogueres, situades en nou carrers i tres places: el Diamant, la Virreina i, com a novetat, la plaça del Sol. En aquest mapa interactiu podeu consultar la localització de cada fogueró, l’horari d’encesa i les actuacions que hi ha previstes. També hi ha marcat el recorregut de la cercavila i la plantada de les Colles de Cultura Popular a la plaça de la Vila.

Dissabte, 27 de gener al matí, cap a les 11 h, es muntaran els foguerons a les places i carrers de Gràcia. Aquest 2018 la Federació dels Foguerons de Sa Pobla a Gràcia ha aconseguit afegir la plaça del Sol dins del mapa d’aquesta festa, de manera que enguany s’encendran 12 fogueres a les 21.30 h de dissabte.

El foc dona pas a la gastronomia mallorquina i la música tradicional. Al voltant de cada foguera es torra carn, es canta i es balla. A les places, com que hi ha més espai, també hi ha programades actuacions com és el cas dels grups Estol de Tramuntana de Sóller i Sa Revetla de Sant Antoni de Palma a la plaça de la Virreina.