El mapa, que s’actualitza dues vegades al mes, inclou prop de 1.000 llistes musicals basades en les cançons més reproduïdes de cada ciutat, tenint en compte també la relació d’exclusivitat que hi mantenen. El resultat mostra les preferències i les particularitats musicals de cada zona, on predomina també la llengua autòctona de les regions.

Un aspecte destacat a nivell global és que tots els artistes són messies a la seva terra -amb xifres altes de reproducció a les zones on viuen i també on han nascut- i que el gènere del hip hop té seguidors arreu del món.

L’estudi -que a Barcelona queda reflectit en aquesta llista de 100 reproduccions– revela que, a més del pop de Manel (amb les cançons Al mar!, Teresa Rampell o Benvolgut) entre els grups locals més escoltats també hi ha Mishima, els Catarres, Txarango, la Iaia, Obrint Pas, Love of Lesbian o Joan Colomo. No hi falta tampoc el tema popular de Sisa, Qualsevol nit pot sortir el sol. Amb poques excepcions, la major part dels grups destacats de la capital catalana canten en llengua catalana.

Viatges musicals des de casa

A Madrid el pòdium és per a l’exlíder d’Extremoduro, Robe, però també s’hi escolta el cantautor Andrés Suárez. A Londres té èxit el productor musical Jamie XX i a Berlín, la capital de la música electrònica, M.I.A. A la ciutat de Nova York, on hi ha llistes fins i tot per districtes, triomfa The Chainsmokers i a Austràlia, concretament a Sidney, s’hi escolta Golden Features.

Les dades del mapa, elaborat amb l’eina CartoDB, són el resultat d’un anàlisi de prop de 20 milions de cançons escoltades pels usuaris d’Spotify. També es poden consultar les llistes de 867 ciutats de tot el globus en aquest enllaç.