El Grec recupera enguany algunes produccions que l’any passat no es van poder estrenar per la pandèmia. Com ‘Una galaxia de luciérnagas’, un monòleg que interpreta Anna Alarcón i que fa funcions al Maldà del 30 de juny al 25 de juliol.

Una obra de rabiosa actualitat -uns dies després que hagin mort assassinats tres cooperants a Etiòpia-, perquè es basa en l’atac armat que va patir l’autora, Aina Tur, quan era cooperant a l’Amèrica Central, l’any 1998.

Experiència colpidora

“El fet de l’assalt és potser el de menys. És el que va desencadenar posteriorment a instàncies governamentals el que em va afectar més“, afirma Tur, qui no en vol donar detalls per no aixecar la llebre. A l’obra no s’esmenta el país on van passar els fets i no es donen tampoc gaires noms.

Tur va escriure un diari quan va ocórrer tot, però només 20 anys després ha donat peu al muntatge. “En el relat, que vaig escriure a raig i que després vaig contrastar amb el diari, hi havia una veu. Per això vaig optar pel monòleg“, explica l’autora i directora.

Anna Alarcón ha estat mereixedora, pel seu treball, del premi a la millor interpretació en els recents Premis BBVA de Teatre. L’obra arriba al Maldà després de fer funcions a tres teatres de Madrid i algunes sales de Catalunya.