El Grec recupera enguany algunes produccions que l’any passat no es van poder estrenar per la pandèmia. Com ‘Una galaxia de luciérnagas’, un monòleg que interpreta Anna Alarcón i que fa funcions al Maldà del 30 de juny al 25 de juliol.

Una obra de rabiosa actualitat -uns dies després que hagin mort assassinats tres cooperants a Etiòpia-, perquè es basa en l’atac armat que va patir l’autora, Aina Tur, quan era cooperant a l’Amèrica Central, l’any 1998.

Experiència colpidora

“El fet de l’assalt és potser el de menys. És el que va desencadenar posteriorment a instàncies governamentals el que em va afectar més“, afirma Tur, qui no en vol donar detalls per no aixecar la llebre. A l’obra no s’esmenta el país on van passar els fets i no es donen tampoc gaires noms.

Festival Grec 2021

Tur va escriure un diari quan va ocórrer tot, però només 20 anys després ha donat peu al muntatge. “En el relat, que vaig escriure a raig i que després vaig contrastar amb el diari, hi havia una veu. Per això vaig optar pel monòleg“, explica l’autora i directora.

Anna Alarcón ha estat mereixedora, pel seu treball, del premi a la millor interpretació en els recents Premis BBVA de Teatre. L’obra arriba al Maldà després de fer funcions a tres teatres de Madrid i algunes sales de Catalunya.