L’entitat considera que la denegació del permís de rodatge per part del Museu d’Història de la ciutat “és una intromissió innecessària de l’Administració pública en el procés creatiu de les obres audiovisuals”. Critica l’Ajuntament de Barcelona, perquè creu que la seva posició dificulta el desenvolupament de la indústria audiovisual “en aquests temps tan difícils per al sector”. La Madrid Film Commission ofereix les seves “nombroses localitzacions històriques i actuals” als productors que desitgin “rodar amb llibertat creativa”

L’Ajuntament de Barcelona havia explicat aquest dimarts que sí que va concedir els permisos per rodar en espais públics a la sèrie de Televisió Espanyola ‘Isabel’. El consistori assegura que els permisos de gravació dins el MUHBA depenen del mateix museu, que té una política estricta pel que fa a les produccions audiovisuals de ficció.

Denúncia de Denaes

La Fundació per a la Defensa de la Nació Espanyola (DENAES) ha denunciat davant la fiscalia el director de Patrimoni, Museus i Arxiu de l’Ajuntament de Barcelona, Josep Lluís Alay, per “presumpta prevaricació” per la prohibició del rodatge. Segons DENAES, aquest fet vulnera els articles 14 i 16 de la Constitució, que garanteixen la igualtat de tots els espanyols i el dret a la llibertat ideològica.