Rebe concert Macba

Concerts mal·leables, pensats per poder-se adaptar en format a les possibilitats canviants que implica el període de desescalada del confinament per la crisi del coronavirus. Així està concebut Distàncies a Fi de Mes, un cicle gratuït de tres performance musicals que el MACBA ha programat els últims dissabtes de maig, juny i juliol.

La vessant digital forma part del plantejament de les actuacions i en cada cas els artistes exploraran les possibilitats de contacte físic i virtual amb el públic segons el context concret. La iniciativa està comissariada per Dani Cantó, un dels organitzadors de l’exitós Cuarentena Fest que en els primers dies de l’estat d’alarma va oferir una trentena de concerts en “streaming”, molts dels quals encara es poden veure al canal de YouTube del festival.

El cicle s’estrenarà dissabte, 30 de maig, amb una proposta que ens apropa al moviment de creació musical integral domèstica, l’anomenat “bedroom producer”. Són artistes que componen, produeixen i difonen les seves obres des del seu espai més íntim i personal. En aquest cas, l’habitació de la jove productora madrilenya Rebe i l’exponent de la música urbana actual Chico Blanco.

Ikram Bouloum és la protagonista de la segona sessió del cicle, que tindrà lloc el dissabte 27 de juny. El concert es realitzarà al MACBA, però no està previst que hi hagi públic presencial. Des d’allà, Boulum presentarà ‘Sense of time and discrepancy: an experimental oda for a new center’, desplegant el seu univers experimental en connexió amb altres artistes que s’incorporaran a través de la xarxa a aquesta sessió coral.

El dissabte 25 de juliol, Distàncies a Fi de Mes proposa una experiència sensorial a través de la hipnosi. Els amfitrions seran Jessica Boston i els músics de Desert, que presentaran el seu últim treball, ‘This feeling is you’. Meditació, rap,  ambient i “spoken word” convergeixen en una sessió immersiva que, si les condicions sanitàries ho permeten, se celebrarà al museu amb un aforament limitat, a més de poder-se seguir en “streaming”.

Programació

Dissabte 30 de maig 

Rebe i Chico Blanco
19.30 h
en línia


Dissabte 27 de juny

Ikram Bouloum
19.30 h
en línia / presencial si les condicions sanitàries ho permeten

Dissabte 25 de juliol

Jessica Boston i Desert
19.30 h
en línia / presencial si les condicions sanitàries ho permeten