luis raluy mor circ raluy

Luis Raluy Tomás, director de circ, músic, artista, pallasso i “el més gran” de la saga Raluy, ha mort als 79 anys després d’una llarga malaltia mentre es trobava de gira a València. Ho ha fet pública la seva família en un comunicat. Nascut a Sant Adrià de Besòs el 1942 i fill del fundador Lluís Raluy, era el responsable del Circ Raluy Legacy.

Raluy Tomás va viatjar des de sempre per tot el món, vivint en un carro en diversos camins i carreteres tot seguint l’ofici familiar. Amb la cara pintada de blanc, buscant el somriure dels espectadors, l’artista també va ser home bala, trapezista volador i acròbata de doble barra fixa. Els seus afins han ressaltat aquest dimecres que deixa darrere seu “un llegat centenari que perdurarà en el temps i que seguirà viu a través del Circ Raluy Legacy, on es troba tota la seva família unida”.

“Luis és circ i mai no morirà”

Esperit autodidacte, nòmada, lliure, ha apostat sempre per un món sense fronteres, per la pau, per l’enteniment dels pobles i entregat en cos i ànima al circ”, ressalten els seus familiars. En el comunicat, expressen el seu comiat a una persona “especial, plena de llum, de bondat i de generositat […]. Luis és circ i mai no morirà”.

Fa tot just dos anys va morir Carlos Raluy, creador del circ.