Una de les bandes barcelonines de pop-rock amb més seguidors, Love of Lesbian, ha tornat a demostrar el seu poder de convocatòria. Dos concerts al Teatre Grec, escenari on no havien actuat mai abans, tots dos amb les entrades exhaurides, han posat la cirereta al Grec del 2021.

Love of Lesbian està en plena gira de presentació del disc ‘V.E.H.N’ (acrònim de ‘Viaje épico hacia la nada’), que va sortir al mercat al maig i que el grup havia presentat ja, abans del Grec, al Festival Jardins de Pedralbes.

Darrer concert a Barcelona fins al 2023

La gira serà llarga i no només nacional: tindrà parades a ciutats de Mèxic, Perú i l’Argentina, com també a Londres, París, Brussel·les i, per primer cop, als Estats Units. Per aquesta raó, el cantant Santi Balmes ha dit al públic que aquest era el darrer concert a Barcelona fins al 2023.

La banda ha fet vibrar el recinte de Montjuïc entrellaçant temes del nou disc amb èxits d’una dilatada trajectòria, com ‘Noches reversibles’, ‘Bajo el volcán’, ‘1999’ o ‘John Boy’.

El Grec 2021 reuneix 107.000 espectadors

El festival ha aplegat 107.000 espectadors, 30.000 menys que l’edició prèvia a la pandèmia (la del 2019), per bé que molts aforaments estaven reduïts al 70 % i, en alguns casos, al 65 %. També és cert que ha estat un Grec més llarg i amb més espectacles, molts dels quals recuperats del 2020, quan per culpa de la pandèmia no es van poder estrenar.

El director del Grec, Francesc Casadesús, ha explicat a betevé que un Grec tan llarg i amb tants espectacles suposa “un gran esforç”. “Penso que el festival que li cal a la ciutat hauria de reduir-se a uns 50 espectacles i tres setmanes de durada”, assegura.

“El Grec que convé a Barcelona hauria de tenir una cinquantena d’espectacles i durar unes tres setmanes”
Francesc Casadesús, director del festival

Europa, el tema central de la següent edició

Casadesús ha donat també pistes sobre la propera edició, la del 2022. Enguany, el festival ha fet una mirada cap a l’Àfrica, seguint un recorregut per diversos continents en anteriors edicions. “Crec que hem de tancar aquest itinerari geogràfic. L’actualitat ens fa preguntes sobre quina Europa volem, quina mena de societat aspirem a ser. Crec que hauria de ser el tema de l’edició següent”, ha dit.