El nou director artístic, Borja Sitjà, ha donat carta blanca a actors i directors com Josep Maria Pou, Xavier Albertí i Emma Vilarasau, per fer un monòleg els dilluns, durant tota la temporada. “He demanat a una sèrie de persones, unes més properes que les altres, però totes admirades, que m’acompanyin en aquesta primera temporada al capdavant del Romea”, ha explicat Sitjà. “Els cedeixo l’escenari buit una nit i ells l’omplen, tot regalant al públic 60 minuts del que vulguin.”

El director de cinema Cesc Gay s’iniciarà al teatre amb una comèdia seva titulada ‘Els veïns de dalt’, que s’estrenarà el mes de març. Sergi Belbel torna als seus primers amors i proposa una versió moderna de ‘Fedra’, amb Emma Vilarasau, Lluís Soler i Jordi Banacolocha (de gener a març de 2015). La direcció del teatre també ha donat una bona notícia: l’actriu Rosa Novell es troba millor i està previst que torni als escenaris amb ‘L’última trobada’, sota la direcció d’Abel Folk, a l’octubre.

Sitjà també impulsa el Petit Romea, amb vuit espectacles dedicats als més petits. Tot plegat, moltes produccions, amb les quals el grup Focus intentarà superar la taxa d’ocupació de l’any passat, que va ser del 60%. “Les xifres són satisfactòries, però encara no són les ideals”, ha afegit Daniel Martínez, que s’ha tornat a queixar del 21% d’IVA aplicat al sector cultural.