El 28 de març del 1933, fa 84 anys, va néixer al carrer de Muntaner Tete Montoliu. El barceloní va tenir una vida plena d’èxits professionals, amb una carrera que el va portar a viatjar per tot el món. L’ONCE Catalunya ha recopilat dos centenars d’objectes que el van acompanyar en algun moment de la seva vida.

De l’exposició hi destaquen el seu piano, l’esmòquing del seu últim concert, la Creu de Sant Jordi, les seves ulleres i diversos premis que va rebre en vida. L’exposició neix amb la voluntat de ser permanent.

També s’hi poden veure caricatures, correspondència personal amb Joan Manuel Serrat i Xavier Cugat, i les 112 caràtules dels àlbums del pianista barceloní. D’entre els premis que va rebre l’artista en destaquen el Premi Nacional de Música, la ja esmentada Creu de Sant Jordi i la Medalla al Mèrit de l’Ajuntament de Barcelona. Montoliu i el seu jazz van morir fa quasi 20 anys, el 24 d’agost del 1997. Aquells que vulguin gaudir de l’exposició ho podran fer amb petició prèvia al Departament de Cultura d’ONCE Catalunya.

Per inaugurar l’exposició  aquest dimarts s’ha fet un concert en homenatge a Tete Montoliu, on un dels successors del genial pianista de jazz, Ignasi Terraza, ha actuat en record seu. Terrazza ha estat acompanyat per altres músics com Sílvia Pérez Cruz.