Fa pocs dies, s'ha conegut una de les cites musicals més esperades de 2014. Serà el concert de Beyoncé a Barcelona, l'únic que la cantant nord-americana farà a Espanya a la gira europea. La data, el 24 de març al Palau Sant Jordi. Les entrades es van posar a la venda el dia 18 i ja s'han esgotat en només 24 hores. També serà un any de novetats entre els músics catalans. Artistes com Sanjosex, Els Amics de les Arts o Gerard Quintana treuen nou disc. I per als fans de Cesk Freixes una cita indispensable serà el concert que farà a la sala Luz de Gas. Aquells qui preferiu anar al teatre tornen obres de gran èxit en temporades passades com són 'L'onada' i 'Incendis'. Les noves estrenes les encapçalen espectacles com 'Dones com jo', de la companyia T de Teatre, que estarà en cartell al Teatre Romea fins al mes de març. L'oferta cultural als museus també tindrà cites importants. Aquest mes de gener es podrà veure l'última de les tres exposicions que el Musseu Picasso ha organitzat en homenatge al cinquantè aniversari. I al juny podrem veure Sorolla al CaixaForum.

Propostes musicals

Un dels concerts més esperats d’aquest 2014 serà el de Beyoncé, les entrades del qual es van esgotar en només 24 hores. La cantant nord-americana farà a Barcelona l’únic concert de la gira europea de pas per l’estat espanyol. Serà el proper 24 de març al Palau Sant Jordi. Altres cites musicals destacades són One Direction i Miley Cyrus. Un autor més proper, Cesk Freixas, oferirà aquest dijous a la Sala Luz de Gas un concert per celebrar els 10 anys damunt dels escenaris. Més endavant s’editarà en DVD.

Precisament diversos artistes catalans treuen enguany nou disc. Txarango, el segon, i  Els Amics de les Arts, el tercer. Carles Sanjosex també prepara novetats per a aquest any amb el nou treball, produït per Quim Portet. Després de cinc anys de silenci discogràfic, Gerard Quintana presentarà un nou disc a la segona edició del Festival Strenes de Girona.

Cites teatrals

Pel que fa a l’escena teatral, tornen obres de gran èxit en temporades passades com ‘L’onada’, que estarà al Teatre Lliure de Gràcia del 20 de març al 20 d’abril, i  ‘Incendis’, que el Teatre Romea recupera de maig a juny. Les estrenes les encapçalen espectacles com  ‘Dones com jo’, de la companyia  T de Teatre, que estarà en cartell al Romea del 23 de gener al 16 de març.

Exposicions d’art

Aquest mes de gener es podrà veure l’última de les tres exposicions que el Museu Picasso ha organitzat en homenatge al seu cinquantè aniversari, just l’any en què vol apropar-se als barcelonins. I aquest gener, tot i que Pizarro s’acomiada del CaixaForum, arriba una mostra llargament esperada: l’exposició dedicada a Sorolla. Serà el mes de juny.