El director titular de l’OBC, Kazushi Ono, dirigirà aquesta temporada 2016-17 peces de 14 compositors, entre els quals, set concerts simfònics i el primer dels quals serà la ‘Tercera’ de Txaikovski, no interpretada mai per l’orquestra. El 9 i 10 d’abril es farà, també per primer cop, una gala de presentació a L’Auditori amb fragments de més de 20 obres.

Alberto Sant Pablo, director tècnic de l’OBC, ha explicat en una entrevista a Barcelona FM altres novetats, com que compartiran escenari amb l’Orquestra del Teatre Mariïnski per interpretar, de forma inèdita, la ‘Quarta’ de Xostakóvitx  dirigida per Valery Gergiev.

Thomas Hampson, Thibaudet, Ray Chen, Achúcarro, Volodos, Gabriela Montero i Gil Sahan seran altres noms propis de la temporada, en què s’interpretaran simfonies de Mahler, Xostakóvitx, Brahms, Wagner, Mendelssohn i Verdi, entre d’altres. A més, també hi haurà el cicle d’èxit dedicat a bandes sonores de pel·lícules, aquesta vegada amb un record especial per a James Horner, l’autor de ‘Titanic’.

L’OBC ha promocionat la nova temporada a través d’un vídeo titulat ‘Atreveix-te’ i en què es veuen Ono i alguns dels músics despentinats i en unes muntanyes russes.