La sala Versus Glòries posa en cartell durant 5 dies ‘Llueven vacas’. Es tracta d’una obra del català Carlos Be que, curiosament, va ser pel·lícula abans que muntatge teatral.

‘Llueven vacas’, estrenada als cinemes fa un any, és l'”opera prima” del realitzador Fran Arráez i està interpretada, entre d’altres, per Laia Marull, Maria Barranco o Maribel Verdú. Està nominada als premis Goya en diverses categories. La pel·lícula es va rodar en poc temps i el repartiment, tot i ser de luxe, no va percebre honoraris per una qüestió d’implicació en el tema, la denúncia de la violència masclista. En el fons, l’origen de tot plegat és un text teatral modest. Requereix tan sols un actor i dues actrius si es prescindeix de salts temporals (cosa que no no fa el film). L’autor Carlos Be es va decidir, un cop estrenada la pel·lícula, a dirigir ell mateix l’obra de teatre.

Plouen vaques

El títol és una llicència poètica d’un muntatge que defuig el naturalisme. Si el Fernando diu que plouen vaques, la Margarita, la seva submisa muller,  s’ho ha de creure. L’obra és una colpidora dissecció psicològica de la violència masclista en la intimitat, molt abans que ocupi els titulars de cap diari. Joan Bentallé i Lidia Navarro encarnen la parella, mentre que Carol Verano assumeix el rol d’una prostituta que s’instal·la a la llar com a suposada amiga d’ell. També acabarà sent víctima del mascle maltractador.