Fa dos anys que l’Anna escriu el blog personal ‘Guaita què fan ara…’. Acostuma a ressenyar-hi llibres, pel·lícules, concerts, obres de teatre… Ella és una documentalista amb inquietuds culturals. La curiositat la va dur a fixar-se en els senyals que identifiquen els lavabos de dones i homes. El seu blog en mostra una bona col·lecció.

Pels seus blogs els coneixereu. ‘Guaita què fan ara…’ és un blog personal i, com a tal, diu bastant de la seva autora, una documentalista del Bages que viu al Poble-sec. L’Anna hi escriu pensant en els seus amics, familiars i coneguts, però les seves crítiques de concerts, llibres, pel·lícules, teatre, còmic i arts plàstiques són de domini i interès públic.

Lavabos d’homes i de dones

L’any passat se li va despertat la curiositat -la que ens manté joves, segons la cita d’Azorín que encapçala el blog- pels senyals que identifiquen els lavabos d’homes i dones als establiments públics. Funcionals, creatius, artístics, de disseny… l’Anna n’ha fotografiat de tota mena, a Barcelona i arreu del món. També agraeix les contribucions que li envien els amics i lectors del blog.

La col·lecció arriba ara mateix als 68 indicadors de lavabo. Al principi no especificava d’on eren, ara ha començat a localitzar-los amb un breu peu de foto. A tot arreu, la majoria de pictogrames encara mostren la dona amb faldilla i l’home amb pantalons, encara que la imatge no es correspongui gaire amb la realitat actual. Diversos articles de Quim Monzó han abordat recentment aquesta idea, a partir de cartes dels lectors que proposen diferenciar la dona pels pits o bé identificar els lavabos per les peces que tenen, no pels usuaris que les han de fer servir.

Una “frikitecària”

“Semiòtica” és l’etiqueta que identifica totes les entrades al blog amb imatges de portes de lavabos. Una altra persona potser no associaria aquests elements amb la ciència dels signes, però l’Anna l’ha estudiat com a documentalista.

No treballa a cap biblioteca, sinó al departament de documentació d’un diari, però va fer la mateixa carrera universitària que els bibliotecaris. Amb un grup d’ells, participa també al blog ‘Frikitecaris’, que en un to desenfadat informa de novetats relacionades amb aquest món i ressenya biblioteques d’arreu. L’Anna també les visita, en principi per llegir llibres tot i que si hi ha lavabo…

Cada dia, dins el programa ‘Connexió Barcelona’, et mostrem un blog, producte o servei web d’interès per a la gent de Barcelona. Per llegir una altra d’aquestes ressenyes, fes clic aquí.