Les recomanacions literàries d’aquest estiu ens porten a visitar La Imposible, al número 232 del carrer de Provença i la històrica Laie, al carrer de Pau Clarís 85. Després de conèixer les propostes que La Carbonerala Sendak ens feien per als més menuts, ara volem que ens recomanin llibres actuals escrits en català, llibres de narrativa catalana contemporània. La Mireia i en Lluís ens proposen lectures fresques, ideals per als dies d’estiu.

‘La drecera’, Miquel Martín Serra

Edicions del Periscopi, 2020

La drecera recomanacions narrativa contenporània

A ‘La drecera’, de Miquel Martín i Serra, un nen ens explica els seu aprenentatge personal en primera persona. Viu en un petit poble de l’Empordà amb els seus pares, que fan de masovers de la casa d’una família benestant de Barcelona. Amb el pas del temps, va prenent consciència de les diferències socials, observa com la vida dels senyors i els seus fills, per a ell és inaccessible. “És un llibre molt poètic, molt bonic. Té uns capítols curts i és molt fresc i fàcil de llegir”, assegura la Mireia Perelló, llibretera La Impossible.

‘No soc aquí’, Anna Vallbona

Anagrama, 2020

L’últim premi Anagrama de Novel·la se’l va endur el ‘No soc aquí’ d’Anna Vallbona.  També és una obra escrita en primera persona. Fa un retrat de part de les generacions dels 70 i els 80. Explica la vida de la Mila, nascuda en un barri de la perifèria i filla de pagesos. Descriu com la seva vida va canviant, alhora que també ho fa la ciutat de Barcelona, que amb els anys es converteix en un espai més cosmopolita. La Mila espera una criatura, i es pregunta quins records dels seus orígens transmetrà a la seva filla. És una novel·la amb un marcat sentit de l’humor que oscil·la entre la tendresa i la mala llet.

‘Mal bon pare’, Sergi Pons

Amsterdam, 2020

La vida del Carles, el protagonista de ‘Mal Bon Pare’, de Sergi Pons, s’esmicola quan sap que la seva dona, la Mariam, torna a estar embarassada. N’acaba de fer quaranta i ja té tres filles que gairebé ja són independents. El fet d’assumir un nou embaràs inesperat no se li posa gaire bé. En Carles tenia l’esperança que, un cop les seves filles fessin la seva, podria recuperar la seva vida. “És un llibre molt divertit, amb molt sentit de l’humor que trenca tots els tòpics de la paternitat ” ha explicat la Mireia.

‘Els ullastres de Manhattan’, Ponç Pons

Quaderns Crema, 2020

Recomanacions llibres Laie

‘Els ullastres de Manhattan’ és el dietari que descriu l’estada del poeta mallorquí Ponç Pons a Nova York, l’any 2007. Un llibre escrit en vers que recull les reflexions que fa durant el viatge. Pensa entorn a les diferències entre el ritme de Manhattanla vida més pausada que l’escriptor té a Menorca: “De vegades, un necessita viatjar, sortir, anar-se’n de la seva terra per descobrir i valorar el que hi té. Manhattan també és una illa, però ara sé que m’agrada molt més la nostra, Menorca”. Per en Lluís Borral, director literari de la llibreria Laie, “és un llibre deliciós que t’enganxa des de la primera pàgina”, ha afirmat.

‘Zona zero’, Núria Busquet

Labreu Edicions, 2019

La vida de la Jane, la protagonista de ‘Zona Zero’ de Núria Busquet, queda trinxada quan el marit l’abandona. Tota l’estabilitat que havia construït al seu entorn i al de les seves filles es trenca. Decideix instal·lar-se a Manhattan. L’onze de setembre del 2001, des de l’oficina, contempla un dels fets més tràgics de la història de Nova York, l’atemptat a les torres bessones. Comença, aleshores, un combat per superar aquesta experiència. “És un llibre de recuperació de la vida. La Jane, es fa forta i encara el seu destí amb valentia. És un llibre molt poètic per a tots els públics”, ha comentat la Mireia.

‘Entre l’infern i la glòria’, Alvar Valls

Edicions de 1984, 2020

‘Entre l’infern i la glòria’ d’Alvar Valls, és una extensa biografia novel·lada de Jacint Verdaguer, un dels primers escriptors catalans de tots els temps. Posa l’accent en els seus últims dies de vida, l’any 1902. Malalt terminal de tuberculosi, les diverses forces polítiques de Barcelona lluitaven per influir en les decisions del poeta. “Tot i que, inicialment, pot tirar enrere pel seu volum, és una novel·la que enganxa” ha apuntat en Lluís.