Més d’un miler de persones ja han signat al web de la llibreria per donar suport a la continuïtat del negoci, que funciona des de l’any 83 al barri Gòtic. L’establiment està especialitzat en disseny, art, arquitectura i fotografia i té un fons de 10.000 llibres. Una de les seves particularitats és el mobiliari que decora la botiga, que data de finals del segle XVIII.

El responsable de la llibreria, Josep Morales, assegura que l’administrador de finques ja els ha comunicat que a partir de l’any que ve es multiplicarà per 10 el preu del lloguer. “No m’explico qui pot pagar això”, ha dit Morales, que tampoc no ha volgut precisar a BTV l’import del lloguer actual. El botiguer insta el govern municipal a manifestar-se al més aviat possible, mentre que l’Ajuntament treballa a corre-cuita amb una normativa per protegir les botigues singulars que previsiblement hauria de veure la llum a finals d’any, just quan acabarà la LAU. Segons Morales, la sol·licitud per formar part dels establiments emblemàtics ja s’ha fet i ara espera una resposta. “Si els polítics aposten per una ciutat amb caràcter jo protegiria el local. En aquest barri ja s’ho han carregat tot”, ha denunciat Morales, que ha explicat que si no hi ha acord “el pla B serà el trasllat“.

Morales ha engegat una campanya de suport a través de la pàgina web de la llibreria en què explica la situació de l’establiment i denuncia el model de ciutat.“Barcelona està perdent de forma accelerada i per sempre un patrimoni cultural material i intangible que li aportava una personalitat diferenciada.” També la xarxa social Twitter s’ha fet ressò de la situació de la llibreria i s’ha creat l’etiqueta #SuportStJordi per donar suport a la continuïtat del negoci al número 41 del carrer de Ferran.