llibreria Ona Pau Claris

La nova llibreria Ona del carrer de Pau Claris, 94, entre Gran Via i Casp, aixecarà la persiana dilluns 25 de maig, un mes després del previst inicialment per culpa del coronavirus. Un equipament “que sorprendrà per la seva modernitat i amplitud”, diuen des de l’equipament cultural impulsat per l’empresari de l’audiovisual, Tatxo Benet.

La botiga té 1.000 m2 i ha adequat l’espai a les restriccions actuals. La botiga obrirà inicialment amb 400 m2 i acollirà un aforament del 30 % i instal·larà termòmetres d’infrarojos a distància. Algunes sales es mantindran tancades inicialment, però la venda de llibres estarà habilitada a les diferents seccions: l’espai de literatura i no-ficció d’autor catalans o traduïts; la zona infantil i juvenil; la secció de música i la dedicada a llibres d’artista i primeres edicions.

Montse Úbeda directora lliberia Pau Claris

La directora és la llibretera Montserrat Úbeda que regenta des del 2013 la llibreria Ona a Gran de Gràcia, una versió reduïda del que havia estat la històrica llibreria Ona al centre de la ciutat, fundada l’any 1962 per Josep Espar Ticó, Ermengol Passola i, més endavant el pare de la llibretera, Jordi Úbeda. El nou local està ubicat molt a prop de l’Ona històrica i també de la Llibreria Laie.

Un espai cultural, més enllà de la llibreria

Ona Llibres té com a objectiu convertir el seu espai en “epicentre de la cultura”, on s’acullin no només activitats relacionades amb el món del llibre, sinó també exposicions d’art temporals, conferències i cicles temàtics, concerts, cursos o tallers. Per ara, aquestes activitats queden posposades fins que “es pugui celebrar amb totes les garanties”, afirma la llibreria en un comunicat.

Les llibreries, editorials i escriptors mantenen a s’adaptar-se als temps actuals i mantenen l’activitat a la xarxa amb clubs de lectura, recomanacions literàries i festivals per “streaming”.