La Llibreria la Memòria de la plaça de la Vila de Gràcia, finalment, no tancarà. La repercussió de la notícia a les xarxes socials i als mitjans de comunicació va portar una solució per poder mantenir el projecte en marxa. Es tracta d’un mecenes que es farà càrrec de la meitat de la llibreria i els costos econòmics i personals es podran repartir. Amb aquesta solució, La Memòria no abaixa la persiana i manté el projecte que va néixer fa sis anys.

Un mecenes anònim salva el projecte

Fa una setmana, la Mireia i el Xavier, els dos socis de La Memòria, anunciaven que tancaven la llibreria. Després de tres mesos buscant una alternativa viable, no n’havien trobat cap, per això a finals del mes d’octubre abaixaven la persiana per dificultats econòmiques i la marxa d’una de les sòcies. Per poder continuar necessitaven un nou soci, sense això no es podia mantenir el projecte. La setmana passada van anunciar el tancament amb una gran repercussió i d’aquí va néixer una proposta d’una parella veïna que es van assabentar de la situació.

La llibreria ha trobat uns mecenes, que es volen mantenir en l’anonimatque es faran càrrec de la meitat del projecte i d’aquesta manera la llibreria podrà continuar. “Estem extraordinàriament contents, perquè havíem pres la trista decisió de tancar la llibreria”, assenyala Xavier Cortès, llibreter de La Memòria.

Sis anys a la plaça de la Vila de Gràcia

Aquest acord es va consolidar aquest dilluns i ara, La Memòria, podrà seguir amb la mateixa línia que va iniciar ja fa sis anys. Els llibreters han de reprogramar activitats que s’havien hagut d’anul·lar i reprendre la comanda de llibres que anaven a tornar a les editorials. A més, continuaran vinculats amb el barri i amb els llibreters de la zona, com han fet fins ara.