L'Olga, la Mireia i el Tono es van quedar sense feina quan va tancar la llibreria en què treballaven. Van decidir no rendir-se i continuar amb l'ofici de llibreter. Va ser així com va néixer La Impossible. MIREIA PERELLÓ, llibretera "La llibreria es la culminació d'aquest ofici, d'aquesta voluntat de voler aproximar el món del llibre al públic. Per això varem muntar una llibreria i no una biblioteca o un altre feina relacionada amb el sector." Diuen que coneixen els gustos dels lectors i dels amants del llibre de l'Eixample. A més, consideren que a la zona hi ha un bon ambient literari. MIREIA PERELLÓ, llibretera "El barri ens agrada perquè és un barri que coneixem, on ja havien treballat, on coneixem els clients, el tipus de client, que hi viuen i la gent que hi treballa i ens visita al migdia… La gent que hi viu i ve a les tardes, el cap de setmana. L'Eixample és un barri que ens agrada, que ens agrada especialment, on hi han un seguit de llibreries pròximes i del qual ens agrada formar part. Tenim aquí a prop llibreries especialitzades, la Freixenet, la Mercè Alpons, la Come in, la llibreria La Central és pròxima i creiem que aquesta proximitat ens complementa." La tria del nom no és per casualitat. La nova llibreria és un projecte que sorgeix en plena crisi del sector i volen demostrar que, si es vol, no hi ha res impossible.

Els impulsors són l’Olga Federico, la Mireia Perelló i el Tono Cristòfol, que es van quedar sense feina quan va tancar la Llibreria Proa Espais, d’Enciclopèdia Catalana, on treballaven. Els socis han buscat un entorn favorable a l’Esquerra de l’Eixample, una zona en què s’agrupen altres llibreries i donen dinamisme al comerç. L’espai és prou ampli i els permet fer trobades i presentacions, activitats adreçades al públic lector i als amants de la literatura.

Tot i que aquest març, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va minimitzar la crisi del sector i va assegurar que la xifra de llibreries es manté estable, en el darrer any han tancat força llibreries. D’entre els comerços que han abaixat la persiana hi ha, per exemple, la Llibreria Catalònia o la Llibreria Canuda. En la direcció contrària, han obert negocis com Re-Read, una llibreria de baix cost, o Llibres Lliures, al carrer de Cantàbria, 72.