La llibreria Casa Anita ha començat una campanya per comprar el local del carrer de Vic. Aquest desembre acaba el contracte de lloguer i la propietat no vol renovar el contracte, per això han decidit comprar l’espai i mantenir viu el projecte. Ara, necessiten el capital inicial i per aconseguir-lo han posat a la venda tres serigrafies d’il·lustradors vinculats a la llibreria.

Tres serigrafies per aconseguir el capital inicial

Les il·lustracions són de Mercè Galí, Ramon París i Gustavo Roldán que participen en la campanya de Casa Anita amb la cessió d’aquests dibuixos. S’han posat 250 còpies de cada imatge a la venda a 100 euros cadascuna amb l’objectiu d’arribar a l’import que necessita el projecte per comprar el local on està des de fa més de 10 anys. “Amb el que recollim de la compra d’aquestes serigrafies, crec que nosaltres ja tenim prou com per assumir després, com a empresa, anar pagant el que representa la hipoteca”, explica la propietària de la llibreria Casa Anita, Oblit Baseiria.

La lluita ve de lluny

Fa cinc anys, aquesta llibreria especialitzada en llibre infantil i juvenil, també va haver de buscar suports. Gràcies a la recollida de signatures i la pressió ciutadana i cultural, la llibreria es va poder quedar al carrer de Vic, tot i que una immobiliària va comprar tot l’edifici. La situació actual també posava en perill l’espai, ja que aquest desembre s’acaba el contracte de lloguer i la propietat ha dit que no renova. L’única opció és comprar-lo i han decidit tirar endavant.

El pati, un punt de trobada

Expliquen que la llibreria és molt més que llibres, ja que el pati s’ha convertit en un espai social i cultural pel barri. Es fan presentacions, tallers, trobades de festa major i en la crisi sanitària s’ha ofert com a un espai alternatiu per a les escoles de l’entorn.

A més, la llibreria també ha consolidat la Trobada d’Il·lustradors per Sant Jordi a Gràcia. L’Oblit creu que “és una llibreria que òbviament ven llibres, però també és com aquest sentiment de tenir aquesta gran sort que tens aquest pati i que serveix, no només per ús privat. Tenir dins de la ciutat aquests espais que només són privats, sinó que esdevenen d’ús de la comunitat i que a vegades fan molta falta”.

El projecte de compra està encaminat

La llibreria ha buscat finançament amb l’entitat bancària Triodos Bank i ha aconseguit arribar a un acord pel preu amb la propietat, però encara falta un capital inicial per començar tot el procés. Per això, espera vendre les serigrafies, però l’Oblit assegura que els diners sortiran i el projecte de Casa Anita es quedarà al carrer de Vic amb les portes obertes al barri.