L’escapisme és l’estil de vida del protagonista de la nova novel·la de l’escriptor Marc Moreno. També és el títol del llibre. Explica la història de l’Aitor, un antiheroi d’extraradi que fuig de les responsabilitats que li planteja la vida. També les relacions d’aquest personatge amb els seu entorn, sovint repletes d’insatisfaccions i fracassos.

L’autor coneix molt bé el barri de la Verneda

Segons explica l’autor, un dels objectius del llibre és reivindicar les zones d’extraradi. Per això ambienta la història a la Verneda i la Pau. També perquè és una realitat que coneix bé en ser-ne veí. ‘Escapisme’ és, de fet, la tercera novel·la que l’autor de ‘Temps de rates’, que va ser premi Crims de Tinta. Esdevé així un cronista de la història actual de l’indret.

El Tarantino de la Verneda

Un altre dels punts destacats de l’obra és la incisió en la psicologia dels personatges i, sobretot, en les relacions entre ells. També la generació de situacions cada cop més esbojarrades descrites amb tocs d’humor i diàlegs hilarants que li han valgut a Moreno el sobrenom de Tarantino de la Verneda.