L’Amaia Arrazola és una il·lustradora vitoriana que va arribar a la ciutat fa 11 anys, amb una beca per estudiar a ELISAVA i fer un gir en la seva carrera. En els darrers anys s’ha instal·lat a Gràcia, on ha tingut la seva filla Ane, de dos anys i mig. Una experiència que li ha canviat la vida i ha traspassat a la seva obra. El seu treball anterior, ‘Meteorito’, també està basat en el viatge de la maternitat.

L’experiència materna no és un passeig de roses: què suposa ser mare i com et canvia la vida, anomenar les coses pel seu nom”
Amaia Arrazola, il·lustradora

Aquest mes de març ha vist la llum ‘Animales fantásticos’, un projecte “pandemial”, com diu l’autora, ja que la idea va néixer en ple confinament. Està editat a partir dels dibuixos que l’Amaia Arrazola va fer a la seva filla durant aquells mesos de tancament. Consistia a unir caps i cossos de diferents animals il·lustrats en capses de cartó, que era una de les poques coses que entraven a casa seva en aquell moment. En el llibre hi ha fins a 100 combinacions possibles partint de només d’11 animals.

No és un llibre perquè el nen estigui sol, sinó que tu estiguis amb ell, que passis una bona estona, que generis personatges, que inventis històries”
Amaia Arrazola, il·lustradora
cartons animales fantasticos amaia arrazola
Cartons il·lustrats amb pintures Montana, l’embrió del llibre ‘Animales fantásticos’

Nova faceta: llibres pensats per als infants

Tot i que l’Amaia ha il·lustrat molts contes, aquest és el seu primer llibre infantil propi. I seguint la mateixa línia de llibre joc, al setembre l’editorial Flamboyant li publicarà un altre de cares i emocions, nascut també d’un altre entreteniment que li va fer a l’Ane quan estaven confinades.

El precedent: ‘El Meteorito’ de la maternitat

A l’octubre de l’any passat va sortir a la llum ‘El Meteorito’, en què la il·lustradora dibuixa i relata de manera íntima les llums i ombres de la maternitat. Aquesta setmana acaba de sortir-ne la tercera edició, i és que l’Amaia creu que mancaven veus femenines parlant sobre la maternitat real. “Jo necessitava escriure-ho, però és meravellós de cop connectar amb tanta gent desconeguda, que comparteixen amb mi l’experiència. Et sents menys sola”.

Un dels darrers exemplars de la segona edició d”El Meteorito’, d’Amaia Arrazola

Exposició dels originals d”El Meteorito’

Durant aquest mes es poden veure els originals d”El Meteorito’, a El Diluvio Universal.

expo el meteorito amaia arrazola
Un dels originals de la novel·la gràfica ‘El Meteorito’ exposat a El Diluvio Universal