Salvador Espriu va viure gran part de la seva vida al passeig de Gràcia, una via en què Amancio Ortega, l’amo de botigues com Zara, n’és un dels majors propietaris i té edificis emblemàtics com el que acull la botiga d’Apple. Són dues de les curiositats que destapa el llibre ‘Els amos del passeig de Gràcia’, l’última obra de l’historiador i periodista Rafa Burgos. Es tracta d’una radiografia d’un dels carrers més emblemàtics de la ciutat feta sota un prisma diferent per explicar l’especulació que, sovint, s’hi amaga.

Burgos ha volgut reflectir la vessant econòmica i financera del passeig que ha complementat amb una ruta guiada per a totes les persones que han col·laborat en el mecenatge del llibre. L’obra s’ha pogut editar gràcies als 6.000 euros recollits per l’autor a través de Verkami amb microdonacions.

Ruta guiada pel Passeig de Gràcia

Un llibre respectuós amb el medi ambient

La lectura d”Els amos del passeig de Gràcia’, a més, és ecològica, com tots els de l’editorial Pol·len, l’encarregada de publicar el llibre. El paper que s’ha fet servir té el certificat de tala responsable i la impressió s’ha fet amb tintes vegetals i no minerals. A més, també inclou una infografia que explica l’impacte mediambiental que suposa cada exemplar.