Per més ràpid que avanci la indústria musical, el vinil ja fa dies que ha tornat i, diuen, que per quedar-se. ÀNGEL QUEROL, organitzador "Els nanos joves estan comprant vinil perquè és una segona generació. Inclús els pares que van llençar i malvendre els vinils ara els compren. És màgic!" Fins i tot cada cop hi ha més grups que escullen el vinil per editar els seus treballs. Els valencians La Habitación Roja, que acaben de publicar 'La moneda en el aire', en són un bon exemple. TONI GARCÍA, Discos Redondos "Trabajamos con vinilo nuevo de importación, fundamentalmente americano y británico. También asiático, como Corea. Todo reediciones y novedades." Sembla irreconeixible, però aquesta és Alaska amb 16 anys en la seva primera incursió musical amb Kaka Deluxe, en un disc homònim de 1978. Tot un presagi de la Movida Madrileña que vindria anys després. L'acompanya una autèntica relíquia, un EP de Jimi Hendrix titulat 'Hey Joe' que només es va arribar a vendre a França. En canvi, els treballs de Sixto Rodríguez tenen molta més sortida d'ençà que un documental biogràfic sobre la seva desconeguda trajectòria es va endur l'Oscar. ISRAEL VIDAL, Music Coming "Es ven força, es ven força. Amb tota la discografia s'està venent molt bé. La del documental més, però els dos discos que han reeditat estan sortint molt bé." L'imprescindible per gaudir de la quinzena Fira del Disc és tenir temps per triar i remenar. La butxaca, però, també hi té el seu paper. DOMÈNEC MERCHAN "El progressiu és un gènere molt car. Hi ha joies de fins a 500 euros." Més econòmic surt aquest jove Joan Manuel Serrat, o aquests quadres de Bruce Springsteen o Elvis Presley.

La prova que el vinil cada vegada guanya més adeptes és que molts grups actuals escullen el vinil per editar els treballs. Els valencians La Habitación Roja, que acaben de publicar ‘La moneda en el aire’, en són un bon exemple.

La Fira del Disc de les Cotxeres de Sants és una bona excusa per triar i remenar entre els milers d’articles musicals que s’hi troben. Per exemple, el primer treball homònim de Kaka Deluxe, publicat el 1978, amb una foto a la portada d’una irrecognoscible Alaska amb 16 anys en la seva primera incursió musical. Tot un presagi de la Movida Madrileña que vindria anys després. O un EP de Jimi Hendrix titulat ‘Hey Joe’ que només es va arribar a vendre a França. Els treballs del músic de Detroit Sixto Rodríguez tenen molta més sortida d’ençà que ‘Searching for Sugar Man’, un documental biogràfic sobre la seva desconeguda trajectòria, es va endur l’Oscar.

En la 15a edició hi han participat més de 30 expositors amb relíquies aptes per a totes les butxaques.