La mirada de la fotògrafa Lídia Rebollar s’allunya de les postals de la ciutat de Barcelona. Des de l’estiu trepitja els 73 barris de Barcelona amb la seva càmera per nodrir el nou banc d’imatges de betevé. Les seves imatges il·lustren també el proper any 2021. Unes instantànies que només poden ubicar aquells que com Rebollar observen la ciutat amb una mirada imperfecta que la fa més real.

Foto: Clarens Val

Una mirada “imperfecta”

La fotògrafa i dissenyadora gràfica Lídia Rebollar és l’autora de les imatges dels barris de Barcelona que il·lustren el calendari 2021 de betevé, tot un clàssic que, any rere any, mostra indrets i carrers de la ciutat. 

Des de l’estiu, les imatges de Rebollar estan nodrint també el banc d’imatges de betevé. “Busco aquesta mirada imperfecte, per fer fotos a la Barcelona de veritat — explica Lídia Rebollar — . Abans de sortir a fer fotos em faig una mena de ruta mental i passejo pels carrers fotografiant allò que em trobo. M’interessa sobretot captar el caràcter de cada barri.”

Estic enamorada de Nou Barris ”
Lídia Rebollar

Gràcies a l’encàrrec de pentinar els barris amb l’objectiu de la seva càmera ha descobert racons i veïns de la ciutat que l’han conquerida. “Personalment, m’agraden molt els avis i m’he enamorat molt de Nou Barris, dels nois que passegen els ocells. Avui he fet fotos al barri de Vallbona, que és una Barcelona a part, com un poble“.